• Inloggen

 • Hoe ziet een dag eruit op de flexibele opvang

  Hoe ziet een dag eruit op de flexibele opvang

  Elke dag is weer anders maar we proberen ons wel aan een vast ritme te houden, dat geeft de kinderen rust, zekerheid en plezier.

  Van alledaagse dingen wordt een activiteit gemaakt: eten, drinken, opruimen, helpen met een eenvoudig klusje, wij besteden hier met de kinderen veel aandacht aan en ervaren dat als gezellige, sfeervolle momenten. Wij vinden het heel belangrijk dat er tijd genomen wordt voor ieder kind afzonderlijk, daarom geven we ieder kind, naast alle gezamenlijke activiteiten, ook regelmatig individuele aandacht.

  Voor de allerkleinsten wordt er gewerkt met een eenvoudige dagindeling, die voornamelijk gebaseerd is op voedings- en slaaptijden. Tussen het eten en slapen door spelen, knuffelen en zingen we met de baby’s. We betrekken ze, wanneer het kan, zoveel mogelijk bij alle activiteiten.

  Voor de oudere kinderen is er een regelmatigere dagindeling:
  
7.30 tot 9.00
  De kinderen worden gebracht en hebben nog de tijd om hun ontbijt op te eten. Er is de gelegenheid om te spelen met vriendjes en vriendinnetjes of met de leidsters of er wordt gezellig wat gerommeld met het speelgoed.
  9.15 tot 9.45
  We ruimen samen op en gaan met alle kinderen aan tafel. Daar zingen we samen liedjes en daarna eten de kinderen fruit. De jonge kinderen krijgen een fruithapje. Daarna drinken we limonade en eten een lekker koekje.
  9.45 tot 11.30
  Dan is het tijd om te spelen, te knutselen, te dansen, een activiteit te doen of bij goed weer naar buiten te gaan. Tussendoor wordt iedereen verschoond of gaat naar de wc. De slaperige kinderen (die 2 keer slapen op een dag) gaan even een dutje doen.
  11.30
  Broodmaaltijd, we gaan aan tafel en de hongerige buikjes worden gevuld.
  12.15
  Alle kinderen worden verschoond. De kinderen die willen slapen worden naar bed gebracht. Ondertussen wordt de ruimte opgeruimd en schoongemaakt.
  13.00 tot 14.30
  Tijd voor een activiteit voor de oudste kinderen met puzzeltjes, spelletjes of knutselmateriaal. Als het mooi weer is gaan we buiten spelen.
  14.30 tot 15.30
  De meeste kinderen hebben inmiddels de slaap uit de oogjes gewreven en worden uit bed gehaald, verschoond en aangekleed. Gezamenlijk drinken we limonade en eten we een koekje. De kinderen die eerder die ochtend al een dutje hebben gedaan zijn nu wel weer aan nog een dutje toe en worden lekker in bed gelegd.
  15.30 tot 18.00
  Samen gaan we spelen zoals het bouwen met de blokken, met duplo spelen, kleien, boekjes lezen. Dit is elke dag weer anders. Bij mooi weer gaan we buiten spelletjes doen of samen in de zandbak spelen.
  Vanaf 16.30 tot 18.00 worden de kinderen weer opgehaald. Dan zit de gezellige dag bij ‘Boerderijke er weer op.