• Inloggen

 • Hoe ziet een ochtend eruit op de peuterschool

  Hoe ziet een ochtend eruit op de peuterschool

  Elke ochtend is weer anders, maar we proberen ons wel aan een vast ritme te houden, dat geeft de kinderen rust, zekerheid en plezier.

  Van alledaagse dingen wordt een activiteit gemaakt: eten, drinken, opruimen, helpen met een eenvoudig klusje, wij besteden hier met de kinderen veel aandacht aan en ervaren dat als gezellige, sfeervolle momenten.Wij vinden het heel belangrijk dat er tijd genomen wordt voor ieder kind afzonderlijk, daarom geven we ieder kind, naast alle gezamenlijke activiteiten, ook regelmatig individuele aandacht.

  De indeling ziet er als volgt uit:
  7.30 tot 9.00 uur
  De kinderen worden gebracht en hebben nog de tijd om hun ontbijt op te eten. Er is de gelegenheid om te spelen met vriendjes, vriendinnetjes of met de leidsters, er wordt gezellig wat gerommeld met het speelgoed.

  9.15 tot 9.45 uur
  De groepsruimte wordt door alle kinderen en de leidsters samen opgeruimd. Daarna doen we een leuke activiteit, zoals verhaaltjes lezen, dansen of liedjes zingen. Na afloop gaan we met alle kinderen aan tafel eten fruit en drinken samen ranja.

  9.45 tot 11.45 uur
  Dan is het tijd voor het ochtendprogramma met veel afwisselende leuke en leerzame activiteiten zoals:
  * Bouwen met blokken
  * Knutselen, tekenen/kleuren en knippen
  * Spelen met kleuren en vormen
  * Kleien
  * Puzzelen
  * Dansen
  * Voorlezen
  * Liedjes zingen

  We laten de kinderen vaak zelf kiezen wat ze willen doen. Op deze manier stimuleren wij de kinderen hun eigen fantasie te gebruiken. Plezier en enthousiasme staan hierbij voorop. Soms gebruiken we de groepsruimte en op andere momenten gaan we samen naar buiten.

  Voor de kinderen is het leerzaam om regelmatig samen met de hele groep actief bezig te zijn. Gedurende het jaar komen verschillende thema’s aan bod, zoals de verschillende jaargetijden, carnaval, Pasen, Sinterkaas, Kerstmis en de thema’s van Uk & Puk. Het is prachtig om de nieuwsgierigheid van de kinderen te prikkelen en om te zien welke verrassende ideeën ze zelf hebben.

  We besteden extra aandacht aan de reken- en taalvaardigheden van jullie kind. Dat doen we bijvoorbeeld met vertelboeken en kringgesprekjes en spelletjes.

  11.45 uur
  De morgen wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch. Alle peuters nemen plaats aan de grote tafel en genieten samen van een gezonde broodmaaltijd.

  12.30 – 12.45 uur
  Tussen 12.30 – 12.45 uur worden de kinderen weer opgehaald. Dan zit de gezellige ochtend bij Peuterschool ‘t Boerderijke er weer op.