• Inloggen

 • Peuterschool

  Peuterschool ‘t Boerderijke

  Onze peuterschool is een plek om te spelen, een plek waar peuters, van 2,5 tot 4 jaar oud, elkaar ontmoeten. Kinderen vinden het meestal heerlijk om af en toe ergens anders te mogen spelen. Bovendien is het goed voor je peuter: als je je kind naar een peuterschool laat gaan, stimuleer je zijn/haar ontwikkeling. Het is een andere omgeving, er is speelgoed dat je thuis niet hebt èn er zijn leeftijdgenootjes.

  Voorbereiding op het basisonderwijs

  Peuterschool ’t Boerderijke is een goede voorbereiding op het basisonderwijs. Het vaste ochtendprogramma, de groepsregels en de Uk & Puk methode sluiten goed aan bij het basisonderwijs. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van peuters. De eerste stapjes op het gebied van taal, rekenen en sociale vaardigheden komen allemaal aan bod. Zo werken peuters spelenderwijs toe naar de overgang naar de basisschool.

  Sociale vaardigheden

  Een peuterschool is goed voor de sociale vaardigheden van je kind. Het kind leert om rekening te houden met de andere kinderen in de groep. Het leert dat je alleen, of met de leidster en of met de andere kinderen kunt spelen. De peuter leert om op een stoeltje in een kring te zitten en went eraan dat er regels zijn. Al die ervaringen zorgen er voor dat de overgang naar de basisschool straks soepeler verloopt.